
مهاجرت به آلمان و بررسی شرایط اخذ ویزا و اقامت این کشور
مهاجرت به «آلمان» و اخذ ویزا و اقامت این کشور که براساس آمار سازمان ملل در سال ۲۰۱۹، دومین کشور مهاجرپذیر جهان اعلام شد، برای شمار زیادی از متقاضیان و علاقه مندان به مهاجرت به این کشور، سوال های زیادی را به ذهن می آورد.

علاقه مندان و متقاضیان مهاجرت باید به این نکته توجه داشته باشند که انجام پروسه مهاجرت و اخذ ویزا و اقامت، کاری تخصصی، نسبتا پیچیده و نیازمند به آشنایی گسترده با قوانین و مقررات مهاجرتی است. مشورت با وکلای متخصص در این زمینه که ضمن بررسی شرایط و مدارک متقاضیان مهاجرت، راهنمایی های کاربردی و لازم را ارائه کنند، برای انجام روند مهاجرتی مطمئن و آسان، ضروری است. امتیاز مهم موسسه حقوقی- مهاجرتی «همراه»، در اختیار داشتن وکلای متخصص و مشرف به قوانین و مقررات مهاجرتی و مسائل موثر در زمینه مهاجرت، در ایران و کشورهای مقصد است.

«آلمان»، سرزمین شعرا و فلاسفه و کشوری در قاره سبز به پایتختی برلین، با ۹ کشور اروپایی دیگر هم مرز است. این کشور که نقش برجسته ای در بروز جنگ های جهانی اول و دوم داشت، آسیب های زیادی را در پایان این جنگ ها متحمل شد. اما در نهایت توانست با اخذ وام از کشورهای پیروز در جنگ جهانی، مجددا از جای برخیزد. این کشور اکنون یکی از کشورهای مهم نظام بین المللی است که نقش چشمگیری در رقم خوردن تحولات جهانی دارد.
آلمان ۱۶ ایالت دارد که در مجموع بوندس لندر نامیده می شود. ساختار سیاسی آلمان، جمهوری فدرال دموکراتیک پارلمانی است که به ریاست صدراعظم اداره می شود. رییس جمهور نیز رییس دولت است. ۱۶ ایالت تشکیل دهنده این کشور در برخی از مسائل از استقلال برخوردار هستند. بوندستاگ و بوندسرات، دو نهاد پارلمانی آلمان هستند که معادل دو مجلس عوام و سنا در کشورهای دارای نظام پارلمانی محسوب می شوند. بوندستاگ در انتخاب رییس جمهور و صدراعظم نقش مهمی دارد.
نکات جالبی در مورد آلمان وجود دارد؛
🔹 آلمانی ها نانواهای خوبی هستند.
🔹 آن ها عموما چشم رنگی اند.
🔹 به پرداخت نقدی در هنگام خرید علاقه زیادی دارند.
🔹 یکشنبه ها در آلمان کلا تعطیل است.
🔹 عاشق دیوانه وار فوتبال هستند.
🔹 سوسیس، نوشیدنی، سبزیجات و نان بخش عمده فرهنگ تغذیه ای آنان است.
🔹 به شوخی و هیجانات کاذب توجه چندانی نشان نمی دهند.
۴
چهارمین اقتصاد بزرگ جهان۲
جایگاه جهانی پاسپورت آلمان۷
هفتمین کشور بزرگ اروپا۱۸
هجدهمین کشور پر جمعیت جهان

دریافت انواع ویزای آلمان چندان دشوار نیست و براساس آمارهای موجود میزان رد درخواست های صدور ویزای آلمان در سال ۲۰۱۸، ۹.۱ درصد بود. انواع ویزای آلمان به عنوان کشوری در منطقه شینگن، در چارچوب انواع ویزای شینگن و براساس هدف متقاضیان از سفر به این کشور به شرح زیر است:
-
ویزای ترانزیت فرودگاهی آلمان
-
ویزای گروه ورزشی، فرهنگی یا فیلم برداری آلمان
-
ویزای نمایشگاهی آلمان
-
ویزای درمانی آلمان
-
ویزای مهمان علمی آلمان
-
اخذ ویزای آلمان از طریق تولد
-
اخذ ویزای آلمان از طریق ازدواج
-
ویزاهای بشردوستانه آلمان
-
ویزای توریستی آلمان
-
ویزای دیدار با خویشاوندان آلمان
-
ویزای الحاق خانواده آلمان
-
ویزای دوره زبان آلمان
-
ویزای تحصیلی آلمان
-
ویزای کار آلمان
-
ویزای تجاری آلمان
-
ویزای ترانزیت آلمان

نخستین و مهم ترین گام در مسیر اخذ ویزا و اقامت یک کشور، فراهم کردن مدارک مورد نیاز درخواست صدور ویزاست. در حالی که اتباع کشورهای حوزه شینگن برای ورود به آلمان باید تنها یک مدرک شناسایی ارائه بدهند، متقاضیان ورود به آلمان از دیگر کشورها باید برای اخذ ویزای آلمان، مدارک متعددی را آماده کنند.
مدت زمان صدور ویزای کوتاه مدت آلمان ۱۵ روز است. این بازه زمانی در فصل اوج سفرها تا ۳۰ یا ۶۰ روز نیز افزایش پیدا می کند. مدارک عمومی مورد نیاز برای اخذ ویزای آلمان که براساس نوع آن، تغییراتی جزئی پیدا می کند، عبارتند از:
-
فرم تکمیل شده درخواست ویزای آلمان
-
دو قطعه عکس براساس استاندارهای پاسپورت
-
گواهی تمکن مالی
-
بیمه مسافرتی
-
تسلط کافی به زبان آلمانی
-
اصل پاسپورت که طی ۱۰ سال گذشته صادر شده و ۳ ماه بیش از برنامه زمانی خروج متقاضی اعتبار داشته باشد.
-
کپی ویزاهای قبلی در صورت وجود
-
کپی بلیط رفت و برگشت
-
رزرو هتل

سرمایه گذاری را باید پرهزینه ترین شیوه مهاجرت به آلمان به عنوان قطب اقتصادی و حمل و نقل قاره سبز دانست. اخذ این نوع ویزا بستگی به پشتوانه یک طرح تجاری قوی دارد.
اما در نظر داشتن واقعیت هایی مانند نمره ۷۳.۵ از ۱۰۰ در شاخص آزادی اقتصادی، رتبه جهانی ۱۲.۸۲ در زمینه رتبه بندی محیط کسب و کار، شفافیت سیستم قضایی آلمان، شاخص نزدیک به میزان استاندارد کنترل فساد در آلمان و نرخ مصادره اموال برابر با یک در سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹، نشان می دهد که ریسک سرمایه گذاری در آلمان بسیار پایین است.
ضمن این که آلمان با ارائه امتیازهایی به سرمایه گذاران خارجی مانند اعطای اقامت دائم به متقاضی اصلی در طرح کارآفرینی تلاش دارد، این افراد را برای راه اندازی کسب و کار و انتقال سرمایه هایشان به آلمان ترغیب کند. راه های مختلف سرمایه گذاری در آلمان که عمدتا به اخذ اقامت موقت و سپس مجوز یا کارت اقامت دائم منجر می شوند، عبارتند از:
-
خرید ملک در آلمان: این روش به عنوان کم ریسک ترین راه سرمایه گذاری، به اخذ اقامت آلمان منجر نمی شود و سرمایه گذار می تواند در مناطق مورد تایید دولت آلمان اقدام به خرید ملک کند. خرید ملک تنها در صورتی به اخذ اقامت منتج می شود که در قالب یک طرح تجاری مطرح شود.
-
ثبت شرکت در آلمان: این فرآیند به پشتوانه طرح تجاری قوی با پرداخت هزینه ۳ تا ۴ هزار یورویی ثبت شرکت آغاز می شود. در ادامه سرمایه گذار مبلغ ۲۵ هزار یورو به عنوان سرمایه اولیه برای راه اندازی شرکت و استخدام نیروی کار خارجی به حساب شرکت خود واریز می کند.
-
طرح کارآفرینی در آلمان: حداقل سرمایه در این روش ۳۵۰ هزار یورو است. کارآفرینانی که قصد راه اندازی کسب و کار جدید ، تاسیس شعبه ای از شرکت خارجی خود در آلمان یا سرمایه گذاری آزاد در آلمان را دارند، باید طرح تجاری قوی ارائه دهند که ثابت کند هم نوآورانه بوده است و هم تاثیر مثبتی بر اقتصاد آلمان خواهد داشت. در این روش علاوه بر کارفرما، پرسنل نیز می توانند اقامت آلمان را دریافت کنند.
-
خرید سهام و اوراق قرضه در آلمان: خرید اوراق قرضه و سرمایه گذاری ۳ ماهه تا ۳۰ ساله ای که سالانه توسط دولت آلمان صادر می شود و قابلیت تبدیل به ارز و خرید و فروش در سراسر جهان را دارد، امکان اقامت آلمان را در صورتی برای متقاضی ایجاد می کند که همزمان از سایر روش ها نیز اقدام کند. برای این کار متقاضی باید درخواست خود را به همراه چک و گواهی پرداخت هزینه ها به کارگزار ارائه کرده و رسید معامله را دریافت کند.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای سرمایه گذاری آلمان عبارتند از:
-
تکمیل و امضای فرم درخواست اخذ اقامت کوتاه مدت و یک کپی از آن
-
پاسپورت معتبر با اعتبار ۳ ماه بیشتر از مدت زمانی که متقاضی قصد اقامت در آلمان یا سایر کشورهای حوزه شینگن را دارد.
-
دو قطعه عکس براساس معیارهای پاسپورت
-
بیمه مسافرتی
-
کپی بلیط رفت و برگشت
-
رزور هتل
-
گواهی تمکن مالی
-
گواهی وضعیت مدنی (سند ازدواج، شناسنامه فرزندان، سند فوت همسر، کارت جیره بندی در صورت وجود)
-
مدرک شغلی اعم از فیش حقوقی ۳ ماه گذشته، قرارداد کاری، گواهی مالکیت محل کسب
-
گردش حساب بانکی ۳ ماه گذشته
-
دعوتنامه معتبر به زبان آلمانی یا انگلیسی از طرف شرکای تجاری یا شرکت دعوت کننده در آلمان
-
پرداخت هزینه ویزای آلمان
-
گواهی ثبت شرکت
- https://www.passportindex.org/byRank.php?f=
- https://www.weforum.org/agenda/2019/03/which-countries-have-the-most-immigrants-51048ff1f9#:~:text=According%20to%20the%20United%20Nations,million)%20(figure%20below).
- https://import-export.societegenerale.fr/
- https://www.schengenvisainfo.com/
- https://tradingeconomics.com/
- https://www.immigroup.com/news/top-10-immigration-friendly-countries